Story No. 1 - A SUSTAINABLE IDEA

En hållbar idé

Nu fylls butikerna med nya kollektioner. Kläder med hög trendfaktor, men kort livslängd. Tyvärr har den här utvecklingen också börjat märkas inom jakt- och outdoor-konfektion. Färger, mönster och skärningar byts ut i allt snabbare takt.

Ironiskt nog har hållbarhet samtidigt blivit högsta mode.

Woodline2339

Dog Keeper Vest — använd under 10 år

Det är vi såklart glada för. Världen behöver mindre slit- och släng.
Men vi på Woodline ser också på hållbarhet på ett lite annorlunda sätt.

När modebranschen pratar om “Slow Fashion” som ett alternativ till det snabba säsongsbaserade modet, tar vi det på största allvar.

Hållbarhet handlar nämligen om så mycket mer än mode. För oss är det ett förhållningssätt. Något som genomsyrar allt vi gör. Och så har det varit ända sedan starten 1988.

Våra kläder är gjorda för att hålla så länge som möjligt. Inte bara för att våra kunder efterfrågar slitstarka plagg, utan för att de ska kunna användas år ut och år in. På så sätt kan vi minska konsumtionen Och i förlängningen även minska vår miljöpåverkan ur ett resursperspektiv.

Hållbarhet handlar nämligen om så mycket mer än mode. För oss är det ett förhållningssätt

Vissa skulle nog kalla det för sunt förnuft. Produkter av god kvalitet håller längre och du slipper köpa nytt lika ofta. Hållbarhet behöver inte vara svårare än så.

Woodline2250

Walker Pants — använd under 10 år

Men det är lätt att glömma bort det enkla när vi ständigt erbjuds nya modeller, varianter och alternativ. Även här tänker vi på ett lite annorlunda sätt.

Varje ny produkt är noga genomtänkt och utvald för att passa in i vårt sortiment

För om du mot förmodan lyckas slita ut ditt favoritplagg, kommer du inte ha några problem att hitta det hos oss igen. Vi byter nämligen inte ut hela kollektionen bara för att det är en ny säsong. Eller ens ett nytt år.

Istället försöker vi komplettera vårt redan befintliga utbud, fylla luckor och göra det mer komplett. Och varje ny produkt är noga genomtänkt och utvald för att passa in i vårt sortiment.

Vi tror på hållbarhet. Vi gör “Slow Fashion” på riktigt. Inte för att det är trendigt, utan för att det är det enda sättet att tillverka kläder som både håller och efterfrågas över tid.

Woodline_Logo_Black

WITH

Respect_For_Nature